top of page

Se & Göra

Hansestaden Visby

Visby och dess ringmur har genom sina unika kulturvärden blivit del av UNESCOs världsarvlista. Av många anses Visby Sveriges vackraste stad. Få städer ger en så förtätad upplevelse av en medeltida storstad och idyllisk småstad som Visby. Innanför ringmuren samsas medeltida kyrkoruiner och packhus med senare tiders sten- och trähus från 17-1800-talen. Det natursköna läget vid havet i skydd av den branta klinten förstärker intrycket av något ovanligt och annorlunda. 

Restauranger
Några utvalda ställen som vi tycker är värt att besöka under sin vistelse på Gotland.

Surfers Visby
Välkommen till det Sichuanesiska köket. Gillar du att prova något nytt och spännande boka bord på Surfers. Unik smakupplevelse som tar dig hela vägen till Sichuan. Ligger på Södra Kyrkogatan i Visby väldigt centralt. Man beställer in ett par smårätter, ungefär tre per person, man delar gärna. Desto större sällskap ju fler rätter hinner ni prova. “Kina är platsen för mat men Sichuan är platsen för smaker". Välbesökt, var ute i god tid.
 

Lindgården

En gammal klassiker som fortfarande håller måttet. Här blir du verkligen omhändertagen av servis med axelklaffar. Lugn och harmonisk miljö med uteservering i Parken på baksidan under sommarperioden. Imponerande vinlista från hela Europa och menyn har extra fokus på lokalproducerat. Klart värt ett besök.

Bada

Gotland har under sommartid Sveriges badvänligaste stränder och platser. Här är ett urval som vi tycker är några utav de finaste. Klicka på rubrikerna för att få vägbeskrivning.

Åminne havsbad

Tofta strand

Blå Lagunen

Tingstäde bad

Fårö


Fler ställen hittar du i Gotlands Badguide

bottom of page